Tehnični dekorativni kamen je narejen iz lahkih betonov - mešanice naravnih materialov, ki po izgledu in uporabnosti popolnoma zamenjajo naravni kamen. Izdelki imejo 10 letno garancijo na kvaliteto. Izdelani so iz kremenčevih in drugih sušenih peskov.
Povezani so z cementom najboljše kvalitete. Z uporabo barvil in dodatkov železovih oksidov - vrhunskega proizvajalca Bayer Nemčija, tvorijo enkraten proizvod.
Tehnični dekorativni kamen je zaradi svojega realističnega izgleda in vrhunskega dizajna ter izredno lahke mase (teža 1m³ je samo 1100 do 1200 kg - naravni kamen 2800 do 3600 kg/m²) izredno primeren kot dekorativni element za oblogo zunanjih in notranjih sten na privatnih in javnih objektih, saj je zmrzlinsko in vremensko odporen na vplive iz okolja.
Montaža je izredno enostavna, saj se komadi lahko režejo z diamantno rezalko. Lepljenje se izvaja na suho in trdno površino s trajno elastičnimi lepili za naravni kamen (Kemakol, etc.)
Pred montažo je potrebno odpreti več paketov in kamne razporediti po velikosti in barvi in šele nato začeti z lepljenjem.
Za fugiranje priporočamo uporabo trajno elastičnih fugirnih mas za široke fuge. Po končani montaži priporočamo uporabo proti-vodne zaščite - impregnacije za kamen, ki preprečuje vdor vlage v kamen.
Prodniki
prodniki veliki 2-15cm